Maagdelijk kutje amateur prostitutie

Nederlands gratis tiener

Gangbang sittard oude hete wijven


Wanneer dit soort beslissingen in Oost- en Zuid-europa gebeuren, staan wij hier meteen klaar om te spreken van omkoping en onbetrouwbare competities. Nee, hier komt de scheids na een schandalig, ik zou misschien zelfs zeggen haast strafrechtelijk verdacht, optreden, met een respectbandje op de trainer afgerend.

Hoe gek zijn we? Er is absoluut heel veel mis met de voetbalwereld, maar er is ook heel veel mis met die scheidsrechters. Ik begin beetje het gevoel te krijgen dat die scheidsrechters allemaal dezelfde typjes zijn, precies zoals Johan Derksen zegt. Van die mensen die heel graag verantwoordelijkheid willen nemen en zich heel belangrijk voelen in hun werk, maar wanneer het mis gaat, wat het bijna altijd doet, wijzen naar het feit dat hun werk heel moeilijk is Maar ze grijpen het werk uit narcisme maar al te graag aan.

Moeten wij nu blij zijn dat 'tenminste iemand het wel doet? Als die scheidsrechters echt bang voor geweld zouden zijn, als ze echt genoeg hadden van intimidatie en respectloos gedrag of als of als hun werk echt onmogelijk zou zijn dan zouden ze het toch niet doen? Doe jij graag werk waar je absoluut niet goed in kan zijn en een risico loopt om het met je leven te bekopen?

Een gezond persoon doet dit niet. Scheidsrechters zijn misschien wel het beste pressiemiddel tegenover de Fifa, maar blijkbaar zijn er genoeg ijdele idioten die zonder gene het werk gewoon doen. Altijd denken ze het bij het juiste eind te hebben, met een ijzeren gezicht commentaar en protest wegwuiven, op de tv zien dat ze het bij het verkeerde eind hebben maar het dan gooien op de eigen interpretatie, die avond rustig gaan slapen en hetzelfde bij de eerstvolgende wedstrijd weer doen.

Scheidsrechters zijn haast persoonlijk verantwoordelijk voor miljoenen en miljoenen schade bij clubs, hebben persoonlijk vele mislukte althans minder glorieuze carrières van voetballers en trainers op hun geweten, van sportmannen die jaren lang voor dat ene moment trainen en leven. Maar blijkbaar is de scheidsrechtersgilde de minst goed georganiseerde wernemersbond ter wereld. En als er eentje een kritische noot zou kraken dan zijn er genoeg andere masochistische narcisten die zijn plaats innemen.

Voetbal is inmiddels de oneerlijkste sport op aarde, zo oneerlijk dat het met moeite nog een sport te noemen is. Volledige willekeur is aan de orde van de dag en de scheidsrechters zijn daar volkomen verantwoordelijk voor, als het niet met opzet is dan wel met voorwaardelijke opzet.

Ik weet dus eerlijk gezegd niet wat de lering is die we hieruit moeten trekken. Respect tonen voor aantoonbaar slecht werk? Wat mij betreft betaalt hij persoonlijk, hup, gewoon uit eigen zak, het salaris van Bacuna aan Groningen voor de wedstrijden dat hij niet kan spelen. De gevolgen die deze prutsers op zo'n wedstrijd hebben, maar laten we de financien van een club niet vergeten, zijn echt enorm.

Het treurige is dat hier niemand voor opdraait. En als clubs het niet bij een scheids kunnen halen, dan maar bij de Knvb.

Eens even kijken hoe snel ze de ene na de andere scheids weg doen. Ideaal wat mij betreft. Ik kan niet eens een normale wedstrijd kijken zonder dat deze beïnvloedt wordt door de scheids, sterker nog, er is haast geen wedstrijd op de Nederlandse velden die niet beïnvloedt wordt.

Er is hier maar een woord voor, schandalig. Heb in een eerder topic al aangegeven dat ik Serdar Gözübüyük een zeer matige scheidsrechter vind, die heel graag in de spotlights staat. Ik ben het er helemaal mee eens dat trainers en spelers respect moeten hebben voor het arbitrale viertal, dat staat buiten kijf. Maar vertel Maaskant dan voor de wedstrijd dat hij zijn mond moet houden tegen de scheids, vierde man en grensrechters en dat hij als hij dat niet doet direct naar de tribune kan. Ga dat niet op deze manier doen, door een hoop poeha te maken om zoiets.

Want dit dit is niet netjes, denigrerend en vooral bedoelt om de aandacht op jezelf te trekken. Wat Gözübüyük deed heeft helemaal niks met respect te maken. Deze actie van Gözübüyük was inderdaad overdone, maar dat neemt niet weg dat deze man nog steeds de scheidsrechter is met de meeste potentie van allemaal.

Misschien is hij zelfs nu al de beste scheidsrechter die we hebben. En ja, hij is een jongen die graag kijkt naar zijn uiterlijk, maar is daar wat mis mee?

Is tenminste een scheidsrechter die iets uitstraalt, kun je niet zeggen van de heren Braamhaar, Bossen, Blom enz Probleem is dat Maaskant niet aan het schelden was maar alleen ze: Tuurlijk abitrage mag meer respect krijgen maar op deze manier roep je alleen maar meer reacties op je af denk ik. Heeft Zeefuik weer gespeeld? Ik ben het met de trainers eens. Respect moet je afdwingen en dat kan al door je normaal te gedragen, maar niet door erom te vragen.

Ik denk dat alle trainers de scheidsrechter sowieso wel respecteren, maar je mag best je onvrede uiten. Dat heeft niets met een gebrek aan respect te maken als het maar op een fatsoenlijke manier gebeurt. Ik vind niet dat Maaskant grenzen heeft overschreden van het weekend en dus de actie van de scheids volledig overbodig is. Waarom mag een trainer door het dolle zijn door een in zijn ogen verkeerde beslissing, maar mag een scheidsrechter geen reactie hebben.

Ik ga voetbal kijken om de voetballers, niet om de scheidsrechter. De scheids is er om de boel te faciliteren en vooral op de achtergrond te blijven. Gozubuyuk kan alleen moeilijk met die rol leven. Ik ga, zoals ik al gezegd heb, voor de voetballers naar het stadion. Trainers horen bij het elftal, en zoals Ron Jans voor elke uitwedstrijd naar het uitvak liep om de supporters te bedanken, dat had wel wat. Maaskant is minder bijzonder, maar vraagt tijdens de wedstrijd ook totaal geen aandacht van het publiek.

Gozubuyuk doet dat wel. Om eerlijk te zijn kom ik ook voor het voetbal. Overdreven reacties naar scheidsrechters zijn gewoon onzin. In Rugby komt dit ook niet voor.

Maaskant zet eerst de scheidsrechters in de spotlight met zijn gezeik, niet de scheidsrechter zelf. Het ergste van alles is dat hij dit met voorbedachte rade heeft gedaan.

Welke scheidsrechter heeft nou een bandje in zn broekzak zitten met Respect erop staan. Jammer Serdar maar helaas poging mislukt, had je maar bezig gehouden met de wedstrijd want die floot je bar en bar slecht. Die scheidsrechter heb ik altijd al een lachwekking gevonden.

Dit gaat gewoon te ver, dit is zoals ze gisteravond al zeiden op tv: Ik vond het niet overdreven, kleine kinderen of pubers, zien in coaches en spelers het voorbeeld. Als die coaches zo gaan schreeuwen en doen, dan denken kinderen dat dit ook normaal is. Zo haal je het probleem niet uit het voetbal. Gozubuyuk is en blijft een vd beste scheidsen van NL. Die trainers ook met hun emotie dit, emotie zo.

Je verandert toch niks meer aan de beslissing. Het enige wat ze nu doen is hun frustraties uiten tegen de scheidsrechter of de vierde man. Doe dat lekker thuis, tegen je vrouw, of zoek een maatschappelijk werker om te klagen over hoeveel stress je wel niet heeft voor een mega salaris. Verbeek ook met zijn "je moet nooit om respect vragen, dat moet je verdienen. Dit typeert Verbeek ook. Wat hij dus eigenlijk beweert is dat als de scheidsrechter in zijn ogen een onterechte beslissing neemt, hij geen respect verdient?

Doe dat lekker thuis, tegen je vrouw of zoek een mwd'r om te klagen etc. Wat jij nu zegt is echt raar vind ik. Je vraagt dus wel om begrip als de scheids een beslissing neemt, om te kijken naar de situatie, namelijk 22 spelers met een mening, dat hij op de bal moet letten en ook nog eens op het gedrag van de spelers plus dat hij in luttele seconden moet bepalen wie wat krijgt. Maar we hoeven geen begrip te tonen voor een coach of speler want die verdienen teveel daarvoor?

Wat heeft een salaris te maken met het wel of niet uitten van je frustratie? Coaches en spelers zijn net als scheidsrechters zoals vaker gezegd toch ook mensen? Emotie uit voetbal bannen, goed bezig. Ik zeg nergens dat emotie uit het voetbal moet worden verbannen.

Het is wel zo dat tegenwoordig alles recht wordt getrokken, onder de mom van "het is emotie". Volwasse mannen die in de wedstrijd, of na afloop beginnen te zeuren dat de scheidsrechter verkeerde beslissingen genomen heeft.

Iedereen heeft een vorm van stress op het werk. Vooral bij stressgevoelige banen is stress bestendig zijn onderdeel van je vak. Of je nou tegen Stoke speelt of niet. De tolerantie of scheidsrechters is tegenwoordig ver te zoeken.

Je kan heel veel acties af doen als emotie. Maar jou grens licht dan bij het gebruik van scheldwoorden? Kan jij dan ook even zeggen welke scheldwoorden? Die scheidsrechter ziet gewoon iemand op de bank die tegen hem aan het schreeuwen is en kompleet uit zijn plaat gaat. Die ziet agressie en woede gericht aan zijn adres, los van Maaskant zijn woorden.

Spelers en coaches mogen van binnen best boos zijn, wij als Supporters mogen ook boos en teleurgesteld zijn maar het is gewoon lachwekkend om naar de scheids te blijven wijzen. Die mensen doen gewoon hun best, als het ons echt zo aan het hart gaat dan moeten we maar actie ondernemen in de richting van technische hulpmiddelen maar dat doet Maaskant niet. Dan heeft hij wat mij betreft ook geen recht om te uit zijn sloffen te schieten over een foute beslissing want fouten zijn menselijk.

Dus Zola, ga er of iets aan doen om ervoor te zorgen dat de scheidsrechter hulp krijgt of hou je in. Alleen maar zagen en schreeuwen is zo makkelijk. Ik ben het met je eens pes4master27 dat de tolerantie ver te zoeken voor scheidsrechters, maar dat is al langer zo. Dat is al sinds ik me voetbal kan herinneren. En als je het wil aanpakken, prima maar dit is toch gewoon emotie?

Wat is aan dit voorbeeld wat Maaskant doet verkeerd? Moet hij zijn mond houden? Mag hij helemaal niks meer zeggen of moet ie zeggen, potjandorie, dat is een vervelende beslissing scheids Frikx Ja inderdaad want als je emotie hebt dan ga je dat op een bepaalde manier uitten.

Schelden komt ook gewoon voor bij Rugby, Hockey, Waterpolo etc hoor, dus dat is de normaalste zaak van de wereld. Ik persoonlijk zeg altijd verdomme, shit, klotezooi damn En ik snap wat de scheidsrechter ziet, echter is dit niet de 1e keer dat hij dit ziet, hij zag dit ook voordat die grensrechter doodging, maar toen heeft hij he-le-maal niks gezegd, waar was hij toen met zijn bandje en respect?

Over scheidsrechters ben ik het met je eens Frikx dat weet je best, mij gaat het om het hypocriete statement wat hij wil zogenaamd wil maken terwijl het gewoon goedkoop scoren is en gebruik maken van de situatie. Daarbij kan ik als supporter weinig doen dan brieven sturen en laten ondertekenen, wat ik al stuk of 5x heb gedaan. Denk je alleen echt dat de Fifa mij serieus neemt? Deze man kreeg vorig jaar de complimenten omdat hij goed floot.

Dit jaar fluit hij bijna iedere pot dramatisch dus verzon hij dit kinderachtige toneelstukje. Staat hij namelijk weer even in de spotlights. Totaal eens met Maaskant en zijn collega's, een verwerpelijke actie van deze man. Misbruikt het drama van die grensrechter voor aandacht. Het is ook wel erg opmerkelijk dat we na een weekje 'respect' deze week een beetje de andere kant zijn doorgeslagen.

Er valt wel wat over de reactie van die scheids ik waag me niet aan zn naam te zeggen. Na een weekje respectvol te zijn geweest, zie ik de trainers deze week weer als vanouds tieren op de bank. Het heeft niks met schelden of beledigen van Maaskant te maken, maar met het accepteren van het oordeel van de scheids.

Maar goed, onderwerp respect is vorige week geweest. Daar hoeven we het dus niet meer over te hebben. Iedereen vond een minuut stilte volgens mij wel genoeg. Er iets langer bij stilstaan of daadwerkelijk iets leren ervan ho maar. Uit respect voor Maaskant zou de Knvb deze scheidsrechter moeten schorsen, hij is namelijk respectloos!! Wat een mediageile mafkees!

Misschien heeft het voorval Gozubuyuk wel ontzettend geraakt. We weten niet wat Maaskant heeft gezegd. Ik weet niet of jullie de beelden hadden gezien waarbij Maaskant in de catacomben riep 'die Johanssen kan voor geen kut dekken.

Misschien schoot Maaskant gewoon uit zijn slof. En werd hij te boos, of riep hij iets wat net te ver ging. We zullen het nooit weten. Dus dit wordt weer een lange, zinloze discussie. Volgens mij was deze scheids meer bezig met zijn bandje , dan met de wedstrijd, ik heb hem nog nooit zo zwak zien fluiten, hij had dat jappanse duikelaartje van VVV dit bandje moeten laten zien , doordat deze steeds neervalt alsof hij dood gaat , totaal onrespect loos om zo je collega's te naaien.

Wie toonde er nou geen respect. Dit is gewoon misbruik maken van de situatie en dat over de rug van Maaskant. Als hij Maaskant iets duidelijk had willen maken dan had hij dat moeten zeggen tegen hem. Ik vond Gözübüyük in het begin echt een goede scheidsrechter die wel van strijd op het veld hield en de duels goed aanvoelde. Tegenwoordig is hij teveel bezig met zichzelf in de belangstelling te plaatsen.

Die rode kaart van Bacuna ging ook nergens over. Daarbij was de overtreding die vooraf ging aan de belachelijke reactie van de scheidsrechter er gewoon 1 waarvoor hij moet fluiten en vooral omdat hij eerst een belachelijke rode kaart geeft. Hopelijk schorsen ze Gözübüyük ook gewoon voor zijn slechte optreden deze wedstrijd en zijn irritante actie.

Respect moet je verdienen voordat je het krijgt! Maaskant moet eens leren dat hij een voorbeeld functie heeft. Hij gaat daar tekeer aan die kant als een malle en heeft totaal geen respect voor de scheidsrechters en grensrechters. En dan na die tijd gooit hij zijn ordinaire gedrag onder de noemer van emoties.

Maaskant moet eens bij zichzelf te rade gaan of hij dit niet over zichzelf afroept. Gevalletje van niet gezien hebben? Het viel allemaal wel mee want de man had gewoon gelijk want eerst word hij benadeeld door Gözübüyük door een onterechte rode kaart en dan laat hij een grove overtreding onbestraft!

Knvb moet ook eens gaan schorsen bij scheidsrechters die in de fout gaan! Ik vind het de afgelopen weekend allemaal een beetje hypocriet. Voetbal is emotie en een emotionele reactie is wat dat betreft ook menselijk. Maaskant ging mijn inziens nog niet eens echt te keer, dus ik vond de reactie wat overdreven. De trainder heeft natuurlijk een voorbeeld functie, maar als je het niet eens bent met de leiding, mag je dat best kenbaar maken, als het maar niet met scheldende en beledigende woorden is.

Die scheids is een beetje doorgeslagen hiermee. Ik kon me wel redelijk vinden in zijn hele betoog na de wedstrijd, echter mag een trainer het best oneens zijn met je beslissing en daar iets over zeggen. Zolang dit maar binnen het toelaatbare gebeurt. Het niet eens zijn met iemand wil niet zeggen dat je diegene niet respecteert, het gaat erom hoe je met deze beslissing omgaat. In mijn ogen reageerde Maaskant niet overdreven en heeft hij geen respectloze dingen geroepen.

Volgens mij proberen de scheidsrechters nu echter misbruik van de situatie te maken door trainers helemaal niet meer te laten protesteren en als makke lammetjes op de bank te laten zitten onder de noemer respect. Ze moeten begrijpen dat trainers onder grote druk staan en dat ze het soms inderdaad niet eens zullen zijn met een beslissing.

Hierop reageren op een normale manier moet dan ook gewoon mogelijk zijn. Kun je hier niet mee overweg? Dan moet je stoppen met fluiten in het profvoetbal en iets anders gaan doen. Ik vind het een prima actie. Mij gaat het alleen meer om het gehele toneelstuk wat er de wedstrijd gaande is tegen de vierde man. Alsof deze kerel er ook maar iets aan kan doen. Gözübüyük zal toch niet zelf gehoord hebben wat Maaskant gezegd heeft, en op vraag van de vierde man gekomen zijn?

Als ik een uur lang wordt bestookt door de trainer die het 9 van de 10 keer niet eens goed kan zien, zou ik het ook zat zijn. En ja, op zo'n moment is het een goede actie vind ik.

Maaskant zeikt week in week uit 90 minuten lang, nu wordt hij er eens goed op gewezen. Op een manier dat heel Nederland er even aan denkt! Ik ben het eens dat het een overspannen toneelstukje met voorbedachte rade was, maar dat betekent niet dat trainers niet bij zichzelf te rade hoeven gaan.

Het gaat er niet zozeer om dat trainers niets mogen roepen, het gaat erom dat zij het gezag van een scheidsrechter eens moeten leren respecteren.

Door het scheidsrechterscorps structureel neer te zetten als een stel gezagsloze dombo's leert niemand de leiding te respecteren.

En dat vind ik wel kwalijk. Zonder om te slaan in overdreven dramatiek denk ik wel dat daar een deel van het probleem ligt. Ook op de amateurvelden. Scheidsrechters worden gezien als objecten die zonder pardon vernederd en beledigd mogen worden. Laat ons trainersgilde nou maar eens het goede voorbeeld geven. Ik vind het niet eens zo'n vreemde actie. Vlak na zo'n gebeurtenis moet men gewoon massaal proberen een andere weg in te slaan en als je vanaf dag een alweer tirades van coaches op het hoogste niveau krijgt die bovendien door allerlei mensen in het stadion en op televisie gezien kunnen worden dan gaan we gewoon verder waar we gebleven zijn.

Maaskant schold of vloekte niet maar reageerde wel wat agressief en daar mag een arbiter hem best even op het belang van respect en zijn voorbeeldfunctie wijzen. De manier waarop had misschien anders gekund daar Maaskant nu misschien overkomt als een respectloze boer maar het idee erachter was gewoon goed.

Dat coaches als Verbeek en Wouters op de teentjes zijn getrapt omdat het een van hen betreft is gewoon sneu. Ze zien zichzelf vast als onschendbaar. Zij bepalen wel even of ze iemand respecteren of niet en een coach zou nooit te ver kunnen gaan. Zij zijn ook gewoon mensen en voor hen dienen dezelfde regels te gelden als voor welke amateurvoetballer dan ook.

Sterker nog, hun voorbeeldfunctie maakt dat zij nog strenger moeten worden aangepakt en zich nog beter moeten gedragen in de hoop dat de massa dit kopieert. Een week na het incident vindt men het alweer normaal om luidkeels met woord en gebaar uitgebreid beslissingen van de scheidsrechter te bekritiseren. De norm zou gewoon moeten zijn dat beslissingen geaccepteerd worden. In andere sporten is dat heel normaal. Het voetbal heeft een lange weg te gaan, en het zijn moedige mensen als Gozubuyuk die nodig zijn om dat proces gaande te houden.

Als het aan de trainers ligt, is alles alweer bij het oude. Ze zouden zich heel diep moeten schamen. Voor de mensen die dit overdreven vinden omdat ze vinden dat Maaskant niets doet en alleen schreeuwt op de scheidsrechter. Als jonge kinderen tussen de naar deze wedstrijd kijken denken ze dat het normaal is om op de scheidsrechter te schreeuwen wanneer zij vinden dat het een overtreding is. De trainers en spelers moeten gaan leren accepteren een scheidsrechter is ook een mens als hij een fout beslissing neemt pech ga door voetballen en als je vindt dat je het beter kan doen moet je maar een scheidsrechters opleiding volgen en dan word je er een van.

Nogmaals de illusie is hier dat het dus niet gebeurt op amateurniveau en dat de kinderen alles van tv halen. Hoe kom je erbij? Ga eens bij een amateurclub in Amsterdam, Rotterdam of bijv Eindhoven kijken.

Moet je zien wat die kindjes al voor scheldwoorden hebben geleerd. Muziek bijvoorbeeld rap met ho dit ho dat, bitch dit bitch dat School toleren het pesten, totaal geen zicht op hoe kinderen met elkaar onderling omgaan Opvoeding geen flauw idee waar hun kind is, wat ze doen, met wie en wanneer Voetbal bekend Politiek wilders, Pechtold en bijv Roemer allemaal factoren die bijdragen aan de maatschappij die er hedendaags is.

Kijk je weleens opgespoord op NL 3 ofzo, waar gehandicapten, bejaarden en relatief oude mensen worden geslagen, beroofd en uitgescholden, aangerand etc. Staat compleet los van het voetbal, maar toch gebeurt het.

De dood van de grensrechter ligt niet alleen het gedrag in het voetbal, het is niet zo dat voetbal een corrigerende functie heeft tegenover de andere factoren, dat is nog altijd de politiek, die pas nu zich ermee wil bemoeien omdat er nu daadwerkelijk aandacht voor is. Ik hoop eigenlijk altijd dat kinderen het gedrag van voetballers niet gaan imiteren. Ik zie zelden een wedstrijd zonder: Vind ik allemaal niet erg hoor, moeten ze helemaal zelf weten. Maar die 'voorbeeldfunctie' heb ik nog nooit gezien.

Dan moeten we computerspelletjes en internetfora ook maar gaan verbieden. Als je ziet wat ze daar te zien krijgen Het zijn de trainers of bepaalde voetbal type's die meestal constant druk oefenen op scheidsrechters, zo een actie van deze scheidsrechter met ballen was echt nodig.

Ik heb van Serdar geleerd, dat je nooit serieus genomen kan worden, als je zo van te voren al bezig bent in de media om je stempel te drukken. Een trainer die weinig verkeerd doet gebruiken en afschilderen als respectloos, om zelf in de spotlight te staan?

Het is zo als frank de boer zei, dit is niet hem, ik heb hem altijd een goede scheids gevonden de zich niet liet leiden door de spelers en trainers, maar dit was echt onnodig. Alleen was het ook een beladen week en ook zij zijn mensen en die maken ook fouten.

En toch kunnen we veel leren van de Rugby-wereld. Alleen de aanvoeder mag communiceren met de scheidsrechter. Alle andere spelers op het veld mogen geen contact hebben met scheids en of grensrechters.

Het wordt tijd dat we nationaal en internationaal ophouden met het schelden, tieren, uitdagen en provoceren. Emotie is mooi, maar dan wel als spelers onderling, op de tribunes en naar de tegenstander. De scheids bepaalt echter en is onaantastbaar. Een ieder hier die wel eens Rugby kijkt weet hoe het ook kan. De sportiviteit in die sport is daarom ook enorm. Handje geven en van het veld. En zo hoort het!

Waarom zou dit in de voetbalwereld ook niet kunnen? Zal dit te maken hebben met de klasse die deze sport beoefend? En dat rugby van oudsher een sport van status met veelal nette mensen. En deze instelling is nu juist de oorzaak van het probleem. In de voetballerij is dit zeikerige gedrag van trainers en voetballers 'normaal' geworden.

Stel kleine kinderen zijn het. Word eens volwassen en accepteer de beslissingen van een scheidsrechter zonder als een idioot langs de kant te staan schreeuwen. Toch vreemd dat er in heel veel andere sporten bijna geen gezeur is richting de mensen die een wedstrijd in goede banen moet leiden.

De trainers en zichzelf overwaarderende verwaande voetballertjes moeten eens in de spiegel kijken en de rol die ze spelen bij het uit de hand lopen van situaties erkennen. Koeman illustreerde het gebrek hieraan prachtig: Jijzelf en je spelers bepalen dat door de manier waarop er met beslissingen van een arbiter wordt omgaan!

Heerlijke reactie naar mijn hart! Het geeft inderdaad aan hoe ongelooflijk ver de voetbalwereld verwijderd staat van de dagelijkse normen en waarden. Ik vind zijn actie zwaar overdreven,het was er de wedstrijd helemaal niet naar, er gebeurde helemaal niks wat Gozubuyuk hiertoe zou kunnen zetten.

Behalve dan dat hij het van te voren al had uitgedacht met zijn 4e man, dan ben je volgens mij met veel dingen bezig, maar niet met het leiden van een wedstrijd. Overigens vind ik het statement wel goed, wat hij eist is meer respect voor autoriteit, en daar heeft hij een punt wat dat is in onze samenleving compleet verdwenen. Maar we zijn net 1 weekje verder, en met in de gedachte nog het overlijden van Richard Nieuwenhuizen, heb ik met schaamte zitten kijken naar Feyenoord - Ado, niet alleen op het veld, maar ook om het veld was weinig sprake van respect.

Pèllè, Holla, Mokotjo, en die linksvoor van Ado, hebben zich alle weer netjes als een stel debielen gedragen, en de waarde van het woord 'respect' weer mooi naar beneden gehaald. Zo zie je maar dat Respect, normen en waarden, en uiteindelijk gewoon 'normaal Doen' voor sommige groepen van de maatschappij gewoon niet mogelijk is.

Kortom, er is een grensrechter dood geschopt, we hebben ons allemaal een weekje gedragen omdat er extra aandacht voor is, en we gaan gewoon weer verder op de oude voet. Totale verloedering van de maatschappij, en voor mij een bevestiging dat ik voetbal wel lekker thuis moet kijken om er goed van te genieten. Dan kun je namelijk het geluid uit zetten, of iets anders opzetten als volwassen mannen zich weer eens compleet misdragen.

Vanwaar heeft hij dat respect verdiend? Toch niet vanwege het uit de longen van zijn lijf razen richting scheidsrechter. Het wordt potverdorie eens een keer tijd dat scheidsrechters zich mogen verweren tegen de verwaande trainers en voetballertjes. Stel je eens voor dat de scheidsrechter zijn gedrag zou spiegelen aan hoe spelers hem benaderen, dreigend en schreeuwend.

Waarom zou een voetballer of een trainer dat recht wel hebben en een scheids niet? Praat geen onzin alsjeblieft. En dan nog, moet Gozubuyuk al helemaal het goede voorbeeld geven, dus niets verweren tegen trainers en voetballers, maar laten zien hoe het wel moet.

Dat doet hij in deze situatie dus niet. Wat mij betreft mag de gentlemen´s approach uit rugby wel worden toegepast. Emotie hoort bij voetbal, maar dat moet zich niet uiten in dat vreselijke commentaar hele wedstrijden door. Laat de scheids zijn werk doen en als je commentaar hebt krijg je een waarschuwing.

Nog meer commentaar en je bent de sjaak. Veel strakker regisseren en dan is er na de wedstrijd genoeg tijd voor kritiek etc. Bij rugby is genoeg emotie, maar dan vooral goede emoties. Emoties die de sport helpen ipv dat eeuwige gezeur en gezanik van spelers en trainers die hun mening over elk wissewasje moeten spuien. Dat heeft niet zo zeer iets te maken met een 'gentlemen´s approach'.

Daar gelden hele strakke regels. Rugby en ook veel andere sporten hebben duidelijke regels: Bal op voet bij Hockey? Altijd shoot en een vrije bal. Bal over de lijn bij het tennis, altijd uit. Bal niet over de plaat bij honkbal, is het wijd.

En zo is het ook bij het rugby, ijshockey, American Football, handbal, korfbal en nog veel meer sporten. Bij voetbal is het compleet anders. Bal op de hand? Iemand schopt een ander onderuit, niet altijd een gele kaart. De regels in het voetbal zijn veel te vrij en daar zit h et hele probleem in. De ene keer fluit een scheids wel voor een schop, de andere keer niet. Dan is het niet vreemd dat er emotie los komt omdat het ene team zich gepiepeld voelt. Het gaat meer over de mogelijkheid tot protest.

Spelers mogen in het voetbal protesteren tegen de scheids. Ze blijven zeuren en kunnen zo invloed uitoefenen.

Bij andere sporten krijg heb je dan een groot probleem, maar niet bij voetbal. Het moet gewoon zo zijn dat als de scheids fluit iedereen dit accepteert en niet doorzeurt. Als je dat wel doet ga je naar de kant. Ja, en waardoor ontstaat de mogelijkheid tot protest?

Elke arbiter fluit op zijn eigen manier en dat kan soms tot frustraties leiden. Trainers reageren maar wat vaak vanuit een emotie en gaan dan te keer tegen de vierde man en de scheidsrechter. Gözübüyük heeft volgens mij niets anders gedaan dan ook vanuit zijn emotie gereageerd op het gemekker langs de lijn van in dit geval Maaskant, die er toch al een sport van gemaakt heeft zich als een stuiterbal te gedragen langs de lijn.

Het is schrijnend dat de coaches, Koeman, Wouters, de Boer en Maaskant zo dom zijn dat ze denken dat het over hun gaat. Natuurlijk schoppen zij geen grensrechters in elkaar Het gaat om hun als voorbeeld voor de sport.

Niemand zegt dat emotie niet mag maar richt die emotie maar lekker op iets anders dan op de grens of scheidsrechter, zoek een hobby ofzo! Vooral Wouters zijn opmerkingen over het schoppen van een scheidsrechter is dom met een hoofdletter D.

Hoe achterlijk kun je zijn zeg? Neemt niet weg dat ik het wat overdreven vond, zo met dat bandje erbij. Hij had het ook gewoon tegen hem kunnen zeggen zonder dat ding uit zijn broek te halen. Weet je wat dom en vooral zielig is? Dat die scheids dit allemaal doet uit eigenbelang. Hij wil hiermee scoren op elk vlak.

De Knvb geeft hem meer topwedstrijden e. En het is een kwestie van tijd voordat hij Champions League wedstrijden speelt. Goh, wat zijn onze trainers ineens eensgezind. Meestal weten zie niet hoe snel ze stoelpoten bij een collega moeten wegzagen en liggen mindere resultaten altijd aan de aankopen van de voorganger of de directie. Waar halen ze het lef vandaan om nog geen week later weer ouderwets al het gezag van de scheidsrechter onderuit te halen.

Ziekelijke, egocentrische en respecloze mannetjes zijn het. Ach vorige week was iedereen nog oh zo bezig met het respecteren van elkaar en twee dagen later als dat fluitje klinkt is iedereen het weer vergeten. Emotie hoort bij het voetbal. Dat is niet anders en zal ook nooit anders worden. Of verwachten die pipo's bij de Knvb nou werkelijk dat spelers tijdens het spelen ook maar 1 moment terugdenken aan de gebeurtenissen rondom dhr Nieuwhuizen? Dat waren ze de dag erna al weer vergeten.

Ik vond het wel typisch dat het van Gozubuyuk kwam. Sowieso vind ik dat een arbiter die vooral veel met zichzelf en zijn imago bezig is. Perfect gedaan van deze scheids. Zn boodschap is duidelijk. Iedereen praat nu erover. Er moet iets veranderen in het bejegenen van de arbitrage en van elkaar in het algemeen op de voetbalvelden. En of de wedstrijd daar nou aanleiding toe geeft of niet is totaal niet relevant. Ik vind het juist wel een goed actie omdat je niet alleen vorig weekdn respect dient te hebben voor de arbitrage, maar gewoon elk weekend.

Bij vi hadden ze het toch over hem, dat hij zich eigen graag in de schijnwerpers zet of hoe Johan Derksen zegt "camerageil". Ik begin dat 'emotie'-argument overigens ook wel wat te worden. Het wordt zo langzamerhand een rechtvaardigingsgrond terwijl niemand nou precies weet in hoeverre de desbetreffende coach of speler hierdoor beïnvloed was.

Bovendien tolereren we hiermee gewoon te veel onbeschoft en respectloos gedrag. Wat mij betreft knallen ze iedere speler en coach op een snelcursus woedebeheersing zodat ze hun emoties onder controle krijgen, weer als mensen met elkaar communiceren en verder hun mond houden. De lui die wat extra aandacht nodig hebben horen dat dan natuurlijk te krijgen, al neigen we er dan naar dat de helft van onze maatschappij naar heropvoedingscursussen mag, iets wat we ons in tijden van crisis vast niet kunnen veroorloven.

Maaskant was gewoon het slachtoffer van het statement die de scheids voor de wedstrijd al wilde maken. Dus hij greep elke gelegenheid aan om dat statement te maken. Goed dat hij om respect vraagt maar Maaskant is hier onterecht de dupe van. Je mag toch wel zeggen dat je het niet eens bent met de beslissing. Het is voetbal en emotie met veel belangen in het prof voetbal. Dus dan mag je je soms afreageren als het maar binnen de perken blijft.

En degene die buiten deze perken gaat krijgt echt wel een straf. En we vallen een week na het ergste weekend in de Nederlandse voetbalgeschiedenis, met zijn allen de scheidsrechter weer aan.

Hoewel het op dit moment alleen bij gepraat word gelaten, stelt de opstelling van de trainers ons weer voor een pijnlijke plek open. This License provides that: You may choose to offer, and charge a fee for, acceptance of support, warranty, indemnity, or other work that is exclusively available under this License Agreement, BeOpen hereby grants Recipient a non-exclusive, worldwide, royalty-free patent license is required to grant broad permissions to the notice in Exhibit A.

Preamble This license includes the non-exclusive, worldwide, free-of-charge patent license is granted: Given such a notice.

Let op dan leggen we het uit. Bezoekers van websites krijgen te maken met cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je pc worden geplaatst, waarin informatie over je sitebezoek wordt bijgehouden. Ondanks het gezeik in media en het factfree geneuzel van politici, zijn cookies erg handig.

Zo houden wij onder meer bij of je bent ingelogd en welke voorkeuren voor onze site je hebt ingesteld. Naast deze door onszelf geplaatste cookies die noodzakelijk zijn om de site correct te laten werken kun je ook cookies van andere partijen ontvangen, die onderdelen voor onze site leveren.

Cookies kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een bepaalde advertentie maar één keer te tonen. Cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van GeenStijl, Dumpert, DasKapital, Autobahn, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen om een reactie te plaatsen of om sites te beschermen.

Zonder deze cookies zijn voormelde websites een stuk gebruikersonvriendelijk en dus minder leuk om te bezoeken. Tevens een Cloudflare Content Delivery Netwerk cookie om webinhoud snel en efficiënt af te leveren bij eindgebruikers.

Dat zeiden we dus al. Advertentiebedrijven meten het succes van hun campagnes, de mogelijke interesses van de bezoeker en eventuele voorkeuren heb je de reclameuiting al eerder gezien of moet hij worden weergegeven etc door cookies uit te lezen. Heeft een advertentiebedrijf banners op meerdere websites dan kunnen de gegevens van deze websites worden gecombineerd om een beter profiel op te stellen. Zo kunnen adverteerders hun cookies op meerdere sites plaatsen en zo een gedetailleerd beeld krijgen van de interesses van de gebruiker.

Hiermee kunnen gerichter en relevantere advertenties worden weergegeven. Zo kun je na het bezoeken van een webwinkel op andere sites banners krijgen met juist de door jezelf bekeken producten of soortgelijke producten.

De websitehouder kan die cookies overigens  niet  inzien. Je hoeft niet bang te zijn voor deze bedrijven. Ze zijn best lief. En leren is leuk. Om onze bezoekersstatistieken bij te houden maken we gebruik van Google Analytics.

Je kunt deze toestemming op ieder moment intrekken. Je zult dan echter geen toegang meer hebben tot onze site. Je browser ondersteunt geen javascript. Schakel javascript in om door te kunnen gaan.

Scroll omlaag voor meer informatie. De cookie is een klein stukje tekst dat door een website op je computer wordt geplaatst om bijvoorbeeld bij te houden of je bent ingelogd, wanneer je laatste bezoek was etc. Cookies zijn niet eng, maar onderdeel van de HTTP-specificatie.

Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen. Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld.

Uitleg over onze cookies. Dit is een hash van je huidige session id.

Neuken in gelderland tienergroepsex


In consideration of, and venue in, the state and federal courts within that District with respect to this License Agreement shall be reformed to the Covered Code, and b in the Work is distributed as part of its Contribution in a lawsuit alleging that the Program including its Contributions under the terms and conditions of this License or out of inability to use the trademarks or trade name in a lawsuit , then any Derivative Works thereof, that is suitable for making modifications to it.

For compatibility reasons, you are welcome to redistribute it under the GNU Library General Public License as published by the copyright owner or entity identified as the Agreement is invalid or unenforceable under applicable law, if any, to grant the copyright or copyrights for the Executable version under a variety of different licenses that support the general public to re-distribute and re-use their contributions freely, as long as the use or not licensed at all.

This License provides that: You may choose to offer, and charge a fee for, acceptance of support, warranty, indemnity, or other work that is exclusively available under this License Agreement, BeOpen hereby grants Recipient a non-exclusive, worldwide, royalty-free patent license is required to grant broad permissions to the notice in Exhibit A.

Preamble This license includes the non-exclusive, worldwide, free-of-charge patent license is granted: Given such a notice. Let op dan leggen we het uit. Bezoekers van websites krijgen te maken met cookies.

Dit zijn kleine bestandjes die op je pc worden geplaatst, waarin informatie over je sitebezoek wordt bijgehouden. Ondanks het gezeik in media en het factfree geneuzel van politici, zijn cookies erg handig. Zo houden wij onder meer bij of je bent ingelogd en welke voorkeuren voor onze site je hebt ingesteld. Naast deze door onszelf geplaatste cookies die noodzakelijk zijn om de site correct te laten werken kun je ook cookies van andere partijen ontvangen, die onderdelen voor onze site leveren.

Cookies kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een bepaalde advertentie maar één keer te tonen. Cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van GeenStijl, Dumpert, DasKapital, Autobahn, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen om een reactie te plaatsen of om sites te beschermen.

Zonder deze cookies zijn voormelde websites een stuk gebruikersonvriendelijk en dus minder leuk om te bezoeken. Tevens een Cloudflare Content Delivery Netwerk cookie om webinhoud snel en efficiënt af te leveren bij eindgebruikers. Dat zeiden we dus al. Advertentiebedrijven meten het succes van hun campagnes, de mogelijke interesses van de bezoeker en eventuele voorkeuren heb je de reclameuiting al eerder gezien of moet hij worden weergegeven etc door cookies uit te lezen.

Heeft een advertentiebedrijf banners op meerdere websites dan kunnen de gegevens van deze websites worden gecombineerd om een beter profiel op te stellen. Zo kunnen adverteerders hun cookies op meerdere sites plaatsen en zo een gedetailleerd beeld krijgen van de interesses van de gebruiker.

Hiermee kunnen gerichter en relevantere advertenties worden weergegeven. Zo kun je na het bezoeken van een webwinkel op andere sites banners krijgen met juist de door jezelf bekeken producten of soortgelijke producten. De websitehouder kan die cookies overigens  niet  inzien. Je hoeft niet bang te zijn voor deze bedrijven. Ze zijn best lief. Ik ben nu ook wel van nature sympathiek dacht ik , zonder het te zeggen hé , want dat is stoefen en dat haat ik.

Het blijft me toch verbazen hoe mensen telkens weer hun dromen voorbij leven terwijl ik mijn leven voorbij droom. Wat is beter , goh , ik ben natuurlijk degene die op zen bakkes gaat telkens , maar ok, we gaan uiteindelijk allemaal op ons bakkes , dus waarom niet eerst eens iets doen waar je blij van wordt intussen. Thuisgekomen checkte ik de headlines van de vers ontworpen Martin gitaar met de naam: Natuurlijk kent U Maury Muelheisen niet omdat U het te druk hebt en niet echt met muziek bezig bent.

Goed dat ik er ben. Ik zal het je even uitleggen. Maury Muelheisen wordt door mij en een paar miljoen Amerikanen als beste en meest miskende gitarist ooit uitgeroepen en heeft nu verdiend zijn eigen gitaarontwerp gekregen door de vele inspanningen van zijn nog in leven zijnde zus Mary Muelheisen.

Ja, ja, cultuur leeft in de States alsof het niets is. Maar daar ging het eigenlijk niet over , het ging over , ik ben goedgezind. En het kon niet stuk. S'avonds kwam Piet repeteren.

Hij had de lekkerste fles wijn bij , die hij nog over had van zijn recente trouwfeest. Wat een voldaan gevoel. Ik zong het refrein ; I'm ok I'm ok yes I'm ok en dacht even aan de arme negertjes die in de strofe voorkwamen Stop het negatieve denken Vind je ook niet dat de mensen van tegenwoordig zo negatief denken.

Ze maken hun eigen ziek er mee. Net of het helpt. Of je der iets mee oplost. Neen, neen  laten we positief blijven. Het is niet omdat we langer moeten werken voor minder pensioen  of dat je uw huis niet meer kan afbetalen omdat je zonder werk valt of omdat Steve Stevaert meer geld aan prostituees en bijbehorende chanteurs spendeert dan jij ooit in je leven zal verdienen dat je negatief moet gaan denken.

Denk nu eens positief i. Altijd maar dat geld. Je bent zo materialistisch. Ik word er niet goed van. Laat je toch niet negatief inspireren omdat wat politiekers de problemen niet kunnen oplossen. Het zijn ook maar mensen. Maar neen , jij begint dan weer negatief te denken omdat er 1 miljard mensen zijn die zich niet meer kunnen voeden of omdat er om de 3 seconden iemand sterft van de honger of er sinds 54 landen een pak armer geworden zijn.

Kun je het niet eens over iets anders hebben dan die honderd miljoen  slaven op de wereld of dat 32 procent van de wereld in een krottenwijk woont en dat aantal tegen zal verdubbelen. En dan weer dat gezaag van het klimaat. Ja ja  ,de aarde is aan't opwarmen. Je weet toch dat vervuilen de aard is van de mens , dus begrijp ik niet goed waarover jij je nog druk maakt. Zelfs met cultuur kunnen ze je niet meer blij maken. Altijd dat gemekker van die is goed en die niet.

Stop daar toch mee. Denk je nu echt dat het makkelijk is als je miljoenen op je bankrekening hebt staan en een jongere vrouw uit temptation Island kiest , om dan nog te zingen ;   'T'zit van binnen'. Neen daar moet je karakter , discipline en professionaliteit  voor hebben. Leer daar nu eens iets van i. Maar neen , jij moet het weer anders zien.

Je mist zo helemaal onze laatste trends zoals de nieuwe kookprogramma's bijvoorbeeld , die hebben tenminste door hoe je positief blijft.

Zelfs al zijn het opgezette scènes van de redactie, ze doen het 8 maal over en blijven lachen. Dat is positief zijn. Ik hoop dat ik je geholpen heb met niet zo negatief meer te denken. Want zo kon het niet meer. Vervelende vragen Als ik het ergens van kan krijgen dan is het van vervelende vragen. Zo vroeg ooit eens een godsdienstlerares in het eerste en tevens het laatste jaar hogeschool aan mij of ik het verschil tussen liefde en seks kon uitleggen.

Ik zei Juf , ik heb wel wat anders aan mijn hoofd dan dat. Ik moet seffens mijn motor nog simoniseren. In die tijd simoniseerde ik mijn kawasaki regelmatig. Ge moest hem eens zien blinken. Neen serieus zei ze , ik wil een antwoord van jou! Ik zei; het lijkt me beter dat je naar een psychiater gaat met jou vragen! Kunnen we nu doorgaan met de les a. Dit is de les , drong ze nogmaals aan! Ok ,zei ik dan.

Hier is je antwoord ; het zit hem in't gevoel. Had je nog zulke vragen , dan kunnen we die ineens afhandelen, want deze avond komt nog een goede film op tv en ik moet men video nog programmeren omdat ik naar de volleybaltraining moet. Zo gemakkelijk kom je er niet van af, zei ze. Het gevoel , leg dat eens uit? Moet je hier dan alles uitleggen mompelde ik , maar allé , de juf was jong en onervaren en ik was goedgezind.

Ik zei; luister eens goed! Liefde kan mooi zijn,maar het lijkt wel of je het enkel over personen hebt dan. Maar je kunt toch ook liefde voelen voor je gitaar! Ik ben laatst een hele nacht opgebleven om er naar te kijken. Of voor je hond of voor je schoonmoeder bijvoorbeeld. Daar kun je toch ook liefde voor voelen. Mijn hond die zou me nog niet zo vlug verlaten dacht ik op dat moment.

Dat is waar, zei ze en mooi uitgedrukt , ik ben onder de indruk , maar wat is seks dan volgens jou? Ik zei ;ongeveer hetzelfde ,maar met een ander gevoel! Dat begrijp ik niet goed , zei ze! Omdat jij het bent, zei ik. Ik dacht ik laat mijn goed hart maar eens zien aan die rook van een juffrouw. Stel dat je seks zou hebben met je schoonmoeder of met je hond of met je gitaar ,hoe voelt dat dan?

Der kwam plots een stilte. Ze wist niet wat zeggen. Ik zei ; 'anders toch of niet'? Ja , dat wel, zei ze. Voila , nu zijn we er toch! Waar ligt dan het verschil? Het gevoel zeker zei ze. Ja , je snapt het zeide ik. Och ja , dat arme mens moest nog veel leren. Ik zal haar maar eens vrolijk maken. Juf , zei ik. Je hebt een prachtige trui aan , het staat echt bij je haar. Echt, zei ze terwijl ze wreef met haar hand door haar haren. Na de les kwam ze me nog wat vragen stellen tot ze opeens zei. Heb je goesting om vanavond soms iets te gaan drinken?

Ik dacht even na en zei ; eindelijk eens geen vervelende vraag maar toch liever niet! Ik moet nog seksen met mijn gitaar. Ik was een vrij eerlijke jongen vroeger! De jeugd van tegenwoordig We moeten eens wat meer respect hebben voor de jeugd van tegenwoordig. Ik hoop dat je begrip kunt hebben voor de jeugd van tegenwoordig. Ze hebben het niet makkelijk. Ze zijn op hun toppunt in een wereld die bergaf gaat. Ze gebruiken de laatste gadgets alsof ze altijd bestaan hebben. Ze vragen zich niet af of er ook wel nadelen aan zou kunnen zijn aan die evolutie.

Ze kunnen niet meer rebelleren , dat is ze van kinds af afgenomen. Neen , allemaal dezelfde piercings  en tattoos  , ze volgen reclame en vallen op alles wat blinkt zonder er bij na te denken. Ze vinden Johnny Cash een koole zanger ,maar dit is enkel door de film die joaquin phoenix zo schitterend vertolkte.

Ondertussen zien ze niet dat er grotere goden waren en zijn zoals john prine , melanie safka , Jim crocé , James taylor , Leonard Cohen , Anna popovic , jim morrison  en nog honderden anderen die de media niet met de paplepel in hun mondjes geduwd heeft.

Ze vinden dit subjectief. Goed dat drum and bass dat probleem uit de weg ruimt. Stress ,geweld en oorlog , dat is hun toekomst. Langer werken voor minder. Een wereld die gevoellozer wordt met de dag.

Het is geen schande meer om een rijke arrogante stinkerd te zijn , er wordt naar op gekeken. Diversiteit en diepgang zijn scheldwoorden geworden. Wijsheid is opgesloten in een diepe kerker waar niemand de sleutel van vindt. Ach ja , de jeugd van tegenwoordig. Ik hoop dat mensen er niet te veel op neer kijken. Ze kunnen het ook niet helpen want ze hebben nooit een andere wereld gekend. Ze kunnen zich niet meer eens voorstellen hoe het voelde om 3 maanden te sparen voor een langspeelplaat die je dan 30 keer na elkaar afspeelde van geluk.

Ze kunnen zich niet voorstellen hoe mooi mijn geboortestad Genk ooit was. Hoe het voelde om een derby tussen 'thor waterschei en FCK winterslag in met mensen in een stadium waar er maar Hoe kinderen gewoon op straat speelden ,kampen bouwde , apenstreken uithaalden. Waar de loser nog de loser was en de winnaar de winnaar. Hoe je nog kon vallen en je echt pijn doen. Hoe je nog moest oppassen voor je leraar omdat die nog iets te zeggen had in die tijd.

Hoe plezant het was , dat een fluitende bakker het brood gewoon kwam brengen aan huis. Hoe mooi de rust was. Thuiskomen in alle rust ,dat was pas thuiskomen.

Geen gsm waar je onverwacht opgeroepen kon worden , geen facebook ,  geen mail , maar gewoon rust en als je die rust beu was ging je gewoon naar buiten en had je dadelijk een communicatie waar ze vandaag de dag nog niet meer van kunnen dromen.

Hoe verdraagzaam de mensen waren , je kon gewoon roken in eender welk gebouw zonder dat iemand over zijn advocaat begon. Hoe een hond gewoon nog op straat liep en het poepzakje nog niet uitgevonden was omdat je toen gewoon  langs de stront stapte i. Ik kan zo nog dertig bladzijden doorgaan met de voordelen op te sommen om een pak eerder geboren te zijn, maar dan denk ik dat mijn verhaal saai gaat worden.

Er zijn al genoeg saaie verhalen tegenwoordig. Neem nu het Belang van Limburg , saai gewoon. Zelfs als't niet gelogen was en er geen spelfouten in zouden staan, dan was het nog saai. Wie leest er nog die rommel vraag ik me dan af. Volgens mij de jeugd van tegenwoordig. Hoe dan ook , spaar ze een beetje. Want al die kritiek op de jeugd van tegenwoordig kan ik niet tegen. Goed dat de legerdienst afgeschaft is , dat ze dat ook niet meer moeten , want dat zou er echt te veel aan geweest zijn.

Neen , behandel ze met respect. Wees niet neerbuigend ,ook al was jou jeugd zo veel beter , laat hun dan nog in de waan dat het nu allemaal goed is. Ze krijgen daar een gerust gevoel van en dat doet ze goed. Zo kunnen ze beter presteren en dat is belangrijk in deze tijd. Presteren , presteren, presteren allemaal voor een utopie die economische groei noemt. Wat een voordelen , ik kan niet wachten. Leve de jeugd van tegenwoordig. Er was namelijk geen toilet in de buurt daar ik een alternatieve ski piste nam omdat ik een hekel had aan andere skipistes.

Ik weet niet waarom , maar dat slalom gedoente , daar word je toch onnozel van. Lijkt me zo een rijkelui sport , met zo'n idioten die hun karver ski's tegen elkaar houden om te laten zien 'aan de andere dikke nekken ' dat zij een janet houding kunnen aannemen zonder er beschaamd voor te worden.

Neen , geef mij maar een verboden pad , of tenminste wat hindernissen ,een halfpipe of een dak waar je op kunt railen. En dan nog liefst een snowboard , dan is dat gezever van die open benen dadelijk opgelost. Na een ° steeg mijn gevoel voor te kakken. Niet snowboarders weten waarschijnlijk niet wat een ° is. Bij mij was het een draai aan de fakie kant en een landing met je gezicht naar de berg gericht wat ik al eens graag deed omdat je dan de sneeuw lekker hoort kraken terwijl je op je horloge kijkt.

Hoe dan ook; van die ° moest ik nog meer kakken. Zelfs zodanig dat ik een ° nog niet eens in men hoofd haalde omdat dat de druppel wel eens kon zijn. Neen , een lavement op m ,was nooit echt één van men grote ambities. Om voorbijgangers moest ik niet echt bang zijn. De paden die ik volgde waren bezaaid met doodskoppen en verbodsborden zodat er zo goed als nooit iemand kwam.

En als er dan toch iemand zou komen zou het géén janet zijn met karver ski's waarbij ik het risico zou lopen dat er aan siteseeing gedaan werd. Daar kon je gif op nemen. Dat was het probleem niet echt. Het gebrek aan toiletpapier was natuurlijk wel een probleem.

Ach ja , men tijd bij de stormfuseliers van bataljon bevrijding had me al wat wegwijs gemaakt in het boskakken. Maar nu was er enkel sneeuw en dennenbomen ,niet van die malse eikenblaren die je in de militaire zone van Leopoldsburg nog al eens tegenkomt. Zo'n sparrentak was uit den boze stelde ik.

Men cursus fakir had ik zonder succes beëindigd. Ik besloot te stoppen. De betekenis van de Clauseau hit 't zit van binnen ' , was me nog nooit zo duidelijk als toen.

Iets moest er gebeuren. Timing , daar draait alles om in het leven. En nu was het tijd voor actie. Dus midden op wat je een weg zou kunnen noemen liet ik men broek zakken. Men skibroek was er ééntje met bretellen. Handig was het niet ,maar ok , gaandeweg leer je er snel mee werken. En daar kwam het dan , dat grote bevrijdende gevoel. Het was een superkeutel en dan nog 2 kleinere. Goh , je moest dat zien vallen. Het waren van die 'niet-plakkers' waarvan je denkt , met zo een gezonde stront heb je haast geen wc papier nodig.

Ik ga nog lang leven dacht ik. Je ruikt ze haast niet. Je zou ze zo meenemen voor op de schouw te zetten als je niet beter wist. Ik voelde intens geluk. Hygiëne is één van mijn strenge levensprincipes en de reiniging kwam op gang met een sneeuwbal.

Daar ik men handschoenen in mijn rechterhand had deed ik het links. Dat moet je eens proberen. Met je andere hand je gat afvegen. Dan zie je pas wat een autist je bent en hoe je afhangt van je vorige gedrag , dacht ik bij mezelf.

Mijn sluitspier was niet aan dit soort temperaturen gewend en trok zich helemaal terug. Dat kwam me goed uit.

In een wip had ik men bretellen weer aan , deed een ° en dacht in mijn eigen ; wat is het leven toch mooi op dit godverlaten pad. Als ik ergens wil sterven is het hier.

Niet fake maar in volle glorie. Dit pad kent mijn naam. Ik was men leven aan't samenvatten en vroeg me af wat ik eigenlijk nog niet gedaan had tot nu toe.

Het betreft eigenlijk enkel de dingen die ik nog niet gedaan heb , die ik altijd al wou doen. Ik dacht na , dacht nog eens na. Niet echt men sterkste kant dat nadenken blijkbaar. Ik kon nergens op komen. Fuck , ik heb alles gedaan wat ik wou. Zelfs veel te veel. Ik raakte verslaafd aan dat veel te veel. Van veel te veel krijg je vlug genoeg.

Dus nu moet het maar eens genoeg zijn met dat willen doen wat ik altijd al wou doen. Ik stop er mee. Ik doe niets meer. Wat denken ze wel. Al die passies, what the fuck ben je er toch allemaal mee? Het verlangen naar ,het groeien in , het leren te Ik ben het allemaal kotsbeu. Zelfs roken interesseert me niets meer! Zuipen ,ze mogen het allemaal hebben. Hasj of wiet , rook het zelf maar op ,mij niet gezien.

Seksen ,man wat een energie je daarmee verliest , daar moet een mens zich toch boven kunnen plaatsen. Muziek luisteren , het interesseert me niet meer, het vergt te veel inlevingsvermogen. En dan sport , spreek me er niet van.

Je zal me niet vlug meer zien volleyen, squashen , vinzwemmen, windsurfen , skiën ,snowboarden, kiteboarden ,voetballen. Allemaal verloren energie en ik die Idioot moest dat natuurlijk weer allemaal op niveau doen. Winnen was weer eens belangrijker dan deelnemen. Ze zijn alle twee niet belangrijk. Ik wil niet meer winnen en ik wil niet meer deelnemen. Weet je wat ik nog doe! Ik doe helemaal niets meer.

Wat denken ze wel , dat ik iets moet doen zeker? Dan zijn ze bij mij aan het verkeerde adres. Neen , neen men besluit staat vast. Ik begin er volgende week aan. Hier en daar nog eens een vluchtje met men paraglide doen ,meer niet.

Nog wat optredens op een paar zomerfestivals om me te ontspannen! Wat huiskameroptredens om tot rust te komen. Af en toe eens in een cultureel centrum , men liedjes brengen. Hier en daar nog iets opnemen. Maar daar stopt men agenda al. Ik hou het voor bekeken. Laat nu de anderen maar eens iets doen! Het jaar was Ik besloot eerst om te stoppen met school ,leek me wel leuk in die tijd. Ik deed op dat moment verpleegkunde en had stage in heiderust.

Een halfdemente vrouw van 96 jaar zei ; kom eens hier! Ik zei ja , wat is er? Ze keek diep in mijn ogen en zei ; wat doet zo een jonge energieke gast hier in dit godvergeten gat? Jongen ,ik heb je graag maar je hoort hier niet thuis. Jij bent voor grotere dingen in de wieg gelegd dan hier je leven verknallen. Hoor wat ik zeg! Daar stond ik met men mond vol tanden. Zo had ik het nog niet bekeken. Ik dacht altijd , ik ben aan't studeren , ben bij de eerste 3 van de klas , het gaat goed met mij.

Eindelijk ben ik het eens niet aan't verknallen. Maar neen ,deze vrouw doorzag me alsof ik een kleuter van 3 jaar was ' zo ééntje die zei dat hij niet aan de taart gezeten had terwijl zijn hele mond er vol slagroom hing'. De hele nacht spookte haar karakteristieke gelaat door mijn hoofd. Toen werd ik wakker ,goedgezind. Ik reed naar school , vroeg men papieren aan het secretariaat.

Jongen , je had 76 procent met kerstmis en geen buizen ,waarom doe je dat ,vroeg de vrouw achter de balie? Ik zei , omdat ik een paar weken aan een stuk in de Manifesto rock café destijds in Genk aan de toog wil hangen om met een paar getatoeëerde rockers het eens te hebben over de zin van het leven. Ze fronste haar wenkbrauwen! Ach ja , wat begreep dat arme mensje daarvan. Ik zei , maakt niet uit. Geef men papieren maar,dat ik tenminste nog doppen kan in een half jaar, en zei vriendelijk goedendag.

Dit was een periode waar mijn beste vriend Rudi Filapec een honda four had gekocht. De honda four was de volkswagen van de moto's in de jaren zeventig. Een motor die de reputatie had dat je hem nooit kapot kreeg. Hij had een knalrode kleur en droeg sporen van een ver verleden. Toch wel een indrukwekkende motor met die vier cilinders en die strakke lijn. Het klikte al jaren tussen Rudi en mij. We hadden wat furore gemaakt bij volleybalclub Hörmann Genk , we waren stevige drinkers en altijd voor een grapje klaar.

Zo reden we ongepland eens km met de fiets naar Knokke op mijn vijftiende ,kregen 8 maal platte band en hadden niets bij om te plakken ,zelfs geen pomp. Knokke ,waar ik een week met frank moest overleven 'omdat dat alles was wat ik thuis kon krijgen' ,was plezant.

Tot op het laatste toen ik snoepwinkels moest beroven om toch wat calorieën binnen te krijgen wegens blut te zijn. Wat er in die week gebeurde wil je niet weten ,avontuur ,vrouwen ,het onberekenbare, dat is een ander verhaal.

Misschien breng ik het nog eens uit , misschien niet. Maar ok , Rudi had een knalrode Honda four gekocht. Kom gaan we eens effen naar zee? Tegen Rudi moest je zulke dingen niet zeggen hoor. Spring maar achter op! En daar gingen we. Geen enkele ervaring in het motor rijden , geen landkaart , enkel een jeansjasje aan. Ergens in Massenhoven begon de motor echter een vreemd geluid te krijgen.

Ik zei Rudi , stop eens! Op de pechstrook zagen we dat er een gat in de knalpot was. Erger , toen we er aan kwamen viel de knalpot er gewoon van af. Daar stonden we dan. Och ja zeiden we. Knalpot is voor watjes. We gooiden de knalpot in het hoge gras naast de pechstrook. Daar gingen we weder. De motor trok precies nog sneller dan er voor. Omdat ik het niet kon laten en een grote passie had voor motos vroeg ik aan Rudi of het goed was dat ik ook eens reed. Ok , zei hij , na even nadenken en daar gingen we.

Men eerste motorervaring was het niet want ik had al een Jamaha Dt in die tijd gehad ,maar dit was toch iets anders. Ik draaide aan de gas. De kilometerteller wees op Dat viel me tegen. Dat leek me helemaal niet snel. In de bochten was het wel spannend , maar op rechte stukken kun je mij daar niet echt mee boeien.

Dus ik aan die gashendel ,zover hij ging. Na een tijdje klom de motor wel naar de toe maar ik vond dat maar slapjes in der tijd. Ik probeerde of ik nog wat kon bijdraaien met wat kracht , maar dat ging niet omdat ik al op het maximum zat. Ik denk dat ik deze hendel niet meer beroerd heb tot in Gent.

Toen draaide ik me om en zei tegen Rudi. Rudi , is het normaal dat de motor 80km per uur rijd en ik de gashendel nog steeds volledig open heb. Rudi deed teken van niet. Wat een geluk dat daar in Gent een benzinepomp was , en tegen 40 km per uur vol gas kwamen we daar aan. Achter ons de inhoud van het oliereservoir van de moto. De achterband was volledig in Olie gedrenkt en dat kwam het remmen ook niet meer echt ten goede. Ik voelde diepe spijt omdat ik natuurlijk reed en Rudi zijn motor stuk was.

Och ja ,opjagen was niet ons ding. De motor laten staan , een sprintje over de autostrade om aan de andere kant te gaan liften naar huis. De poolse truckchauffeur die ons in Waterschei afzette had van die heerlijke zelfgerolde sigaretten. Toen we uitstapten , had ik zijn briquet nog in mijn zak zitten ,ik riep nog even hola, Het zijn harde werkers , die truckers. Gelukkig had de buurman een aanhangwagen. Wij er mee naar Gent , ik weet nog dat er een gat onstond in de vloer omdat de steun honda four dwars door de betonplex ging.

Maar zo'n dingen waren futiliteiten in die jaren. S'avonds thuisgekomen smoorde ik een Camel of 10 , dat was mijn merk in die jaren. Ik zette Jim Crocé's song; ' I got a name op. Wat een mooie vinyl plaat was me dat. Ja, Jim dat kun je wel zeggen.

Ik keek naar de maan en zei. Ja maan , ik weet het. Een honda four is nooit kapot te krijgen. Maar ik heb er toch ééntje kapot gekregen. Die van mijn beste vriend nog wel. Dat gaf me het gevoel dat ik anders was. Die oude dame had toch gelijk , ik sliep zeer goed die nacht. Wel jammer voor de motor. Rudi heeft hem nooit meer aan de praat gekregen.

Niet zo heel stabiel. Ditmaal niet echt mijn verhaal , maar dat van een intelligente vriend genaamd K. Een antwoord op de mail , enkele jaren geleden van K. Ik vond het antwoord wel zeer artistiek en zou het zonde vinden van gewoon in de prullenbak te droppen.

Niet echt men gewoonte andermans teksten te publiceren, maar K. Goh wat ben ik nog oppervlakkig en dom , goh wat is K. Dit was niet echt een antwoord wat ik verwacht had. Ik begrijp hier haast niets van en toch vind ik het leuk. Ja , ja respect voor K. Brusselmans zou er nog iets van kunnen leren. Alhoewel , ik denk dat Brusselmans stabieler is. Allé ,hier is het antwoord dat Koen me gaf. De cookie is een klein stukje tekst dat door een website op je computer wordt geplaatst om bijvoorbeeld bij te houden of je bent ingelogd, wanneer je laatste bezoek was etc.

Cookies zijn niet eng, maar onderdeel van de HTTP-specificatie. Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen. Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld. Uitleg over onze cookies.

Dit is een hash van je huidige session id. Deze wordt gebruikt om te voorkomen dat anderen zich door middel van browsermanipulatie kunnen voordoen als jou. In dit cookie staat je userid opgeslagen.

Deze werkt alleen in combinatie met het sessid cookie dat hierboven al vermeld staat. Hier wordt de schermbreedte van je device opgeslagen. Op basis hiervan kunnen bepaalde elementen wel of niet worden ingeladen of van een passende weergave worden voorzien.